Chile by OpenWine, tak jsme nazvali stánek OpenWine na Garden Food Festivalu v Olomouci. A ne náhodou. I když OpenWine zná většina klientů jako dodavatele skvělých, nejen chilských vín, chilská kultura samozřejmě znamená mnohem více, než víno. Spojení vína s vybranými pochoutkami chilské gastronomie a také možnost propagovat Chile, bylo hlavní motivací pro účast na tomto největším festivalu jídla široko daleko.

Návštěvníci stánku samozřejmě měli možnost ochutnat ta nejoblíbenější vína z portfolia OpenWine jako je Sauvignon Blanc či Carmenére Select Terroir vinařství Santa Ema. Kdo chtěl něco ostřejšího, popíjel tradiční drink pisco sour. Díky spolupráci s prostějovskou restaurací Národní dům jsme však nabídli také typické pokrmy chilské kuchyně. Od ceviche (nakládaného syrového lososa se zeleninou), přes oblíbené empanadas (kapsy plněné krevetami a sýrem či mletým masem), pastel de choclo (úžasný nákyp z kukuřice, mletého hovězího masa, rozinek, oliv a kuřecího masa) až po opravdu sladký dezert – grilovaný ananas s papájou, zakysanou smetanou a skořicí.

A co vy? Zachutnalo vám Chile? Věříme, že ano. A i když sice neprodáváme tradiční chilské speciality, chilské víno u nás pořídíte. Pro ty z vás, kteří by snad Chile poznali rádi na vlastní kůži, nabízíme možnost zúčastnit se některého ze zájezdů napěchovaných bohatým programem.

OpenWine – specialisté na Jižní Ameriku!

Written by Admin